Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd på grillen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett rågbröd som med fördel bakas på en kamado (typ: Big Green Egg). Lätt att baka och blir mycket saftigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Värm upp så att det blir fingervarmt. Tillsätt jästen och bearbeta i en hushållsassistent. Tillsätt salt och sirap samt mjöl tills du får en deg som släpper från väggarna. täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Baka ut degen till två limpor och täck för att återigen jäsa i ca 30 minuter. Tänd grillen och sätt i både platesetter och baksten. Grädda i ca 230 grader ca 20 minuter eller tills knackningar på brödet ger ett ihåligt ljud.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.