Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råggrissini på bake off-vis

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Grissini är verkligen plockvänliga och perfekta buffébröd. Att bjuda på nybakat bröd är inga problem med den här metoden. Baka grissinin i god tid och frys in, och lagom tills gästerna kommer sätter du in bröden i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, nystött fänkålsfrö och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, ca 20 cm långa. Lägg på bakpappersklädda skärbrädor och frys in. Lägg över grissinin i påsar när de fryst.
  3. Gräddning: Lägg grissinin på bakpappersklädda plåtar och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
  4. Servera grissinin nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.