Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågknäcke med chiafrön

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Baka tunt och knaprigt knäckebröd i långpanna med nyttiga frön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk och lös upp jästen i den. Tillsätt smör, sirap, salt, rågmjöl, sesamfrön, chiafrön och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut en bit i taget, ca 2 mm, mellan två bakplåtspapper. Kavla sista varvet med en kruskavel. Ta bort det övre papperet. Lägg bröden på ugnsplåtar. Pensla degen med vatten och strö över chiafrön.
  4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt bröden svalna på plåten. Bryt det sedan i lagom stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.