Baka tunt och knaprigt knäckebröd i långpanna med nyttiga frön.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk och lös upp jästen i den. Tillsätt smör, sirap, salt, rågmjöl, sesamfrön, chiafrön och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela degen i två delar. Kavla ut en bit i taget, ca 2 mm, mellan två bakplåtspapper. Kavla sista varvet med en kruskavel. Ta bort det övre papperet. Lägg bröden på ugnsplåtar. Pensla degen med vatten och strö över chiafrön.
- Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt bröden svalna på plåten. Bryt det sedan i lagom stora bitar.
Publicerat den
10 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar