Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råglimpa med messmör, kli och solrosfrön

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett matigt och nyttigt rågbröd med messmör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Smula ner jästen i en bunke med lock. Häll över det kalla vattnet och rör ut jästen. Tillsätt honungen och rör om. Blanda ner vetemjölet till en kladdig deg. Låt degen jäsa under lock i rumstemperatur tills nästa dag.
  2. Dag 2: Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Låt dem svalna. Rör ner ljummet vatten och messmör i degen från dag 1. Blanda ner havregryn, kruskakli, rågmjöl, rostade solrosfrön, salt och pumpakärnor. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter.
  3. Fördela degen i två formar, ca 1 liter, klädda med bakplåtspapper. Toppa dem med flingsalt och frön. Låt bröden jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 30-40 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.