Ett matigt och nyttigt rågbröd med messmör.
Instruktioner
- Dag 1:
Smula ner jästen i en bunke med lock. Häll över det kalla vattnet och rör ut jästen. Tillsätt honungen och rör om. Blanda ner vetemjölet till en kladdig deg. Låt degen jäsa under lock i rumstemperatur tills nästa dag.
- Dag 2:
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Låt dem svalna. Rör ner ljummet vatten och messmör i degen från dag 1.
Blanda ner havregryn, kruskakli, rågmjöl, rostade solrosfrön, salt och pumpakärnor. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter.
- Fördela degen i två formar, ca 1 liter, klädda med bakplåtspapper. Toppa dem med flingsalt och frön. Låt bröden jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden längst ner i ugnen i 30-40 minuter. Låt dem svalna utan bakduk på ett galler.
Publicerat den
14 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar