Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktsbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegott och enkelt recept bakat på enbart rågsikt. Själv gör jag halv sats då jag är ensam, men blir mumsmums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, sirap, brödkryddor och nästan allt mjöl, spara ca 3 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig, ca 4 minuter i maskin eller 8 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader C.
  3. Arbeta ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidig. Dela degen i 4 delar och forma de till limpor. Lägg de på tvären i en smord långpanna. Nagga de med en gaffel. Pensla de ev. med smält matfett eller olja. Jäs övertäckta ca 20-30 minuter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  5. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • russinbullen 13 juli 2009

    Nu har jag bakat dina rågsikts bröd, problemet är att jag får baka dubbelsats nästa gång! (De "stora" barnen var på besök idag, och jag tänkte att det räckte med två limpor!) Men ack..

  • fegis 6 augusti 2009

    Ett gott bröd som jag kommer att göra igen. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.