Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktsbullar med blåbär och choklad

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare bullar att servera som mellanmål eller till kaffet. Gör i ordning degen på kvällen och på morgonen har du nygräddade bullar snabbt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. På kvällen:
  2. Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken. Klicka i honung och salt. Tillsätt rågsikt samt vetekli och arbeta degen en kort stund. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med blåbären.
  3. Klicka upp 9 bullar i pappersformar eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Täck sedan med plastfolie och låt dem jäsa klart i kylskåpet över natten.
  4. På morgonen, dagen efter:
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med vatten, mjölk, fil eller yoghurt. Toppa med vetekli, choklad eller fiberhavregryn.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de har fått en härlig färg. Låt svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.