Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågsiktskakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska med hederliga, saftiga rågsiktskakor! När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25º, så blir det bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º varmluft, eller 225º vanlig ugn.
  2. Smält smöret i en kastrull och värm med olivolja, mjölk, salt, sirap och brödkrydda till 45-50º.
  3. Blanda torrjästen med rågsikten i en bunke och häll ner i degvätskan, tillsätt ättika och börja knåda.
  4. Arbeta in vetemjölet i degen, lite i taget tills den börjar släppa i kanterna.
  5. Jäs degen i bunken till dubbel storlek under bakduk.
  6. Baka ut degen till tekakor på ett mjölat bakbord och snitta dem i fyra bitar (som scones).
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  8. Nagga tekakorna med en gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nallemamma 9 september 2008

    mmmm gott!!! Tack!!!

  • Smulpajen 10 september 2008

    Jättegoda bröd!! Men jag tyckte det var en aning för stark kryddning, men det beror på att jag inte älskar kummin. När min dotter kom hem hungrig efter skolan och kastade sig över dom skrek hon av förtjusning: En femma! Så det får det bli! Snabbakade var dom också! Jag är van vid surdegsbak annars, så det var gjort i ett nafs ;-)

  • sigge96 16 augusti 2011

    Fantastikt gott bröd! Jag slängde ner lite linfrö i degen också och det blev jättegott! Kommer Jag att baka många gånger till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.