Råraka med löjrom

Från Tina Nordströms "Cookalong"

Ingredienser

Råraka:
6 potatisar (medelstora, skalade)
Till stekning:
Olja
Smör
Salt
Vitpeppar

Löjrom:
1 dl löjrom (alt sikrom, ishavsrom, 80 g)
1 rödlök (skalad)
2 dl crème fraiche
Dill till garnering

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1353
Sparat:
66

Gör så här

Riv potatisarna grovt: Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen. Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.

Finhacka rödlöken. Häll upp crème fraiche i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Råraka recept
över 2 månader
över 2 månader
av Lillill
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.