Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nystekta rårakor med stekt fläsk och lingon Min mamma stekte alltid fläsket först och sedan rårakorna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötter och potatis, och riv grovt. Skölj och strimla purjolöken fint.
  2. Blanda rivet med purjolöken, ägg, salt och peppar. Lägg en klick smet i en stekpanna med smör och platta ut.
  3. Stek tills den är gyllenbrun, vänd. Servera rårakorna nystekta med fläsk och lingonsylt.
  4. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 23 mars 2009

    Har ätit rårakorna till lunch, hade ingen purjo, tog 3 msk gräslök istället. De blev jättegoda. Blir till lunch fler gånger. Bra recept. Lena

  • Mison 31 mars 2009

    Mmm goda, enkla och nyttiga! Jag kommer absolut att göra dem fler gånger. Tack för receptet!

  • emaxen 12 februari 2012

    Tack för ett gott o lyckat recept på dina rårakor. Stekte till kvällsmat igår, blev uppskattat av familjen. Full pott i betyg. Kram emaxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.