Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörd krikonsaft

 
Skriv ut

I gamla trädgårdar brukar man kunna hitta krikon. En blå, lite sur, typ av plommon. Varför inte testa att göra saft på dem?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Mosa krikonen och blanda dem med det kalla vattnet, vinsyran och citronsyran. Ställ i kylen ett dygn.
  2. Dag 2: Sila saften. Rör ner sockret och rör tills allt sockret löst sig. Blanda natriumbensoaten med lite av saften så den löser upp sig. Blanda med resten av saften.
  3. Häll saften i rena glasflaskor och förvara svalt.
  4. Går också bra att frysa saften i tex petflaskor. Då behövs inte natriumbensoat tillsättas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.