Ett stort härligt bröd, blir bättre ju längre den får jäsa. Jag brukar passa på att göra degen på helgmorgonen, så får den jäsa minst 2 timmar medan man gör annat. Obs att den skall svalna utan bakduk för att få den där härligt knapriga brödytan. Världens godaste bröd tycker mina grabbar.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Tack Martina63 för receptet. En jättegod limpa som jag kommer att göra många gånger!! Anne-Marie "Nallepuh13"
Tack för reseptet på Råsunda limpan den blev lyckad och mycket god .Jag ger full poäng. Jag försöker prova flera sorter men den här är en v de bästa. Hälsningar Berit.
Full pott får du av mig också, limporna blev jättegoda! Jag tog i 4 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl, slängde även i 1 dl solrosfrön i degen, sen assistenten gjort sitt så öste jag över degen i två avlånga 1,5 l formar och så fick dom jäsa ett par timmar innan jag gräddade dem. Superenkelt och kanongott, tack för ett toppenbra recept! :-)
Nu har jag bakat denna limpa igen, denna gång bytte jag ut honungen mot sirap, tog i 4 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl. Gjorde på samma sätt igen med "utbaket". Det blev lika gott igen fast limpan fick en annan konsistens än den får med grahamsmjölet. Ett toppenrecept som jag verkligen rekommenderar. Det här receptet kommer jag att använda många gånger. :)
Oj vilket smarrigt bröd! Tillsatte 1 dl vetegroddar och ½ dl krossat linfrö för att det skulle bli lite nyttigare. Fantastiskt gott blev det! Nästa gång testar jag att göra med rågsikt istället för grahamsmjöl. Ska också testa att prova lite andra mjölsorter. Perfekt att knåda degen i assistent 8 min och sen bara hälla ut och forma bröd. Jag gjorde två långa limpor i stället för en stor. Tack för ett bra recept!
Idag använde jag 1dl vetegroddar, 1/2 dl linfrö, 4 dl grov dinkel och resten vetemjöl special med fullkorn. Var mer noggrann med mängden mjöl. Blev ett supergott och luftigt bröd :)
Har återigen bakat detta fantastiskt goda bröd. Familjens nya storfavorit =) Gjorde bara ett bröd denna gång. Tyckte det behövde längre ugnstid, och sen var det krångligt att skära. Nästa gång gör jag två limpor igen :)
Hmm... Jag har bakat den här limpan i åratal, men i mitt recept skall det även vara 2 dl solrosfrön. Prova!
Jag kan intyga att det blir supergott med solrosfrön, jag har själv det i många bröd som jag bakar. Tillsätta 1-2 dl solrosfrön eller andra frön kan man göra i dom flesta bröddegar. I min senaste kommentar på detta goda bröd så angav jag fel mjölsort, i kommentaren jag skrev den 26:e jan 2013 ska det stå rågsikt och inte grahamsmjöl som jag skrivit, ber om ursäkt för detta.
Supergott gånger 100. 😊