Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarsnaps med rabarber och jordgubbar

(1 kommentar)  
Skriv ut

En favorit, speciellt bland damerna runt midsommarbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta undan cirka 1 dl sprit.
  2. Skär rabarbern i småbitar. Skåra vaniljstången och klipp den i bitar. Blanda ner jordgubbar, rabarber, vanilj och råsocker i resten av spriten. Låt stå i två dygn. Skaka om ordentligt då och då.
  3. Filtrera genom kaffefilter. Stick hål i botten på filtret efter ett tag med en tunn strumpsticka eller liknande, så rinner spriten igenom fortare.
  4. Häll tillbaka drycken i flaskan och fyll upp med den sparade spriten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lilas 2 juli 2010

    Denna snaps får högsta betyg av oss och våra midsommargäster! Jag gjorde även en till snaps, men då bytte jag ut rabarberna mot rivet skal av en citron+ lite citronsaft. Det blev också jättegod och fick en 5:a i betyg. Tack för receptet! Mvh Lilas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.