Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och äpplepaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna fruktiga paj är saftig och smakar helt ljuvligt. Rabarberns syrlighet kompletterar äpplenas sötma. Den kommer snabbt att bli allas favorit - gammal som ung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör ingredienserna till bottnen i en mixer eller matberedare. Sluta så fort en degboll bildas.
  2. Smöra en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut pajdegen i formen och nagga bottnen med en gaffel. Fäst degkanten runt formen med lite folie. Ställ in pajformen i kylen 30 minuter eller i frysen 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Ta av folien när du tarut pajskalet ur ugnen.
  4. Skala av det yttersta och trådiga på rabarbern, skär den i 2 cm långa bitar. Blanda rabarber och 3/4 dl råsocker i en stekpanna. Värm på svag värme tills sockret smält och rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Blanda potatismjöl och vaniljsocker med vatten. Rör ner det i pannan och låt det snabbt koka upp. Se upp så att det inte bränns i bottnen.
  6. Häll krämen i pajskalet. Skölj av eller skala äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Stick ner äppleklyftorna i rabarberkrämen.
  7. Strö över nötterna och resten av råsockret. Klicka eller hyvla över smör med en osthyvel. Grädda pajen cirka 25 minuter. Servera med glass, yoghurt eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.