Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och granolatarte

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod tarte med krispig botten och saftig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa granolan och kexen. Smält smöret och mixa i det. Lägg smulorna i en avlång pajform, ca 9x34 cm, och platta till med en sked eller med fingrarna. Se till så att det kommer upp smulor på kanterna. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Dela rabarbern på längden. Skär den i ca 8 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en liten ugnsfast form, strö över 3/4 dl socker och droppa på vattnet. Baka rabarbern i ugnen i ca 10 minuter (på 175 graders ugnsvärme).
  4. Mixa nötterna. Flytta över dem till en skål och vispa ihop nötter, ägg och 3/4 dl socker. Vispa i smör och vetemjöl. Bred ut fyllningen över granolabottnen. Lägg i rabarbern och grädda tarten i 30-35 minuter.
  5. Skär upp den i bitar och pudra över florsocker. Servera gärna med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.