Jättegod tarte med krispig botten och saftig fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa granolan och kexen. Smält smöret och mixa i det. Lägg smulorna i en avlång pajform, ca 9x34 cm, och platta till med en sked eller med fingrarna. Se till så att det kommer upp smulor på kanterna. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Fyllning:
Dela rabarbern på längden. Skär den i ca 8 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en liten ugnsfast form, strö över 3/4 dl socker och droppa på vattnet. Baka rabarbern i ugnen i ca 10 minuter (på 175 graders ugnsvärme).
- Mixa nötterna. Flytta över dem till en skål och vispa ihop nötter, ägg och 3/4 dl socker. Vispa i smör och vetemjöl. Bred ut fyllningen över granolabottnen. Lägg i rabarbern och grädda tarten i 30-35 minuter.
- Skär upp den i bitar och pudra över florsocker. Servera gärna med vaniljsås.
Publicerat den
29 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar