Söta små pajer med en fyllning av rabarber, hallon, mandelmassa och bittermandel. Mumsigt värre!
Instruktioner
- Blanda smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg i en bunke. Dela degen i 8 delar och tryck ut varje del i en portionspajform som är ca 10 cm i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter.
- Skär rabarbern i små bitar och blanda dem med hallon, socker och potatismjöl i en skål. Fördela blandningen i pajformarna.
- Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med ägg och grädde. Om du saknar en matberedare, dela mandelmassan i bitar och använd en elvisp. Riv bittermandlarna på rivjärn och tillsätt till mandelsmeten.
- Bred mandelsmeten över frukten och grädda pajerna i 225 grader i ca 20 minuter. Mandelsmeten ska ha stelnat, täck eventuellt formarna med aluminiumfolie de sista minuterna.
- Servera pajerna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.
Publicerat den
1 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar