Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbskaka

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god rabarber- och jordgubbskaka gjord i långpanna som gick väl hem hos familjen. Den blir aningen kladdig i konsistensen och kan med fördel serveras med en klick vaniljvisp eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna. Smält smöret. Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.
  2. Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.