Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och jordgubbspajer med maräng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Himmelskt goda smaker av sött och syrligt i spröda mördegsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i tärningar. Blanda snabbt ihop smör, mjöl, florsocker och 1 äggula. Dela degen i 6 bitar och tryck ut den i smorda formar med löstagbar kant, ca 10 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Pensla pajernas övre kant med 1 äggula och strö på eller doppa i de hackade pistaschnötterna.
  4. Fyllning: Skiva rabarbern och skär i bitar, spara ½ stjälk som skärs i tunna skivor. Sjud jordgubbar, rabarber och socker på medelvärme ca 10 minuter så att en del vätska kokar bort. Blanda ner de sparade rabarberskivorna och majsstärkelse utrörd med vatten. Koka upp. Låt svalna.
  5. Maräng: Koka socker och vatten till en sockerlag, 121 grader, det tar ca 5 minuter. Vispa äggvitorna luftigt. Tillsätt lite av sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa medan resten av lagen häll i. Vispa ytterligare ca 3 minuter.
  6. Fyll pajerna med jordgubbs- och rabarberkompotten och fördela maräng över. Grädda mitt i ugnen i ca 4 minuter, eller tills topparna fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.