Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och kanelshake

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rabarber och kanel är ovanligt god smakkombinationer. Prova smakerna i denna goda glassdrink!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern, först på längden och sedan i 2 cm långa bitar. Lägg socker, vatten, kanelstång och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och tillsätt rabarbern. Låt småkoka 5-10 minuter, tills rabarbern mjuknar. Låt kallna.
  2. Vispa grädden. Rosta hasselnötterna i en torr, het panna och hacka dem grovt. Ta upp kanelstången ur rabarberkompotten.
  3. Lägg hälften av kompotten i botten på två höga glas. Mixa sedan snabbt ihop glass, mjölk och resten av kompotten. Fyll blandningen i glasen och toppa med grädde och rostade, hackade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.