Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och lökcurd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kräm på rabarber och lök som smakar smör i spännande kombination med lagrad Prästost eller Kvibille Cheddarost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka rabarber och lök. Tillsätt vatten och låt koka under lock i 5 min. Rör ner syltsockret och koka utan lock i 2 min.
  2. Låt svalna lite och klicka sedan ner smöret under vispning. Tillsätt hackade nötter.
  3. Servera med stark ost, bröd och t ex äpplechips.
  4. Tips! Både lagrad prästost och Kvibille cheddar passar utmärkt på ostbrickan. Tänk på att ta fram ostarna i god tid, helst 2–3 timmar före provningen. Servera aldrig kylskåpskalla ostar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.