Rabarber chutney

En lite avvikande variant med rabarber eller äpplen. Men inte mindre god för det.

Ingredienser

4 dl rabarber
1 gul lök
2 msk smör
3 dl strösocker
1 kanelstång
3 msk vatten
1/2-1 tsk sambal oelek

Betyg (1 röst)
Antal personer
.
Visningar:
1841
Sparat:
66

Gör så här

Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.

Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Servera ljummen eller kall som tillbehör till kyckling.

Tips! Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader