Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber/jordgubbspaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Somrig paj med smak av kokos/kanel. Sommarens svenska jordgubbar och rabarber. Jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225° Ta fram smöret till smuldegen så den blir lite mjukare. Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form. Blanda och strö över potatismjöl, strösocker och kanelblandningen. Smuldeg: Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp). Fördela smuldegen jämnt över rabarbern/jordgubbarna.
  2. Grädda rabarber/jordgubbspajen mitt i ugnen i 225° i ca 20 minuter. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lena4 23 maj 2010

    Bara så god. Kokosen gjorde susen i pajen. Kan verkligen rekommenderas. Kommer jag att göra fler gånger. Betyget blir en femma.

  • crazylelle 15 maj 2011

    Jättegott verkligen! Somrigt :)

  • Mandeln7 30 maj 2011

    Så enormt god. Och dessutom lätt att göra! Rekommenderas verkligen!

  • ragnhild28 19 juni 2011

    jättegod paj. Har gjort den flera gånger och lika uppskattad varje gång

  • pamme 1 augusti 2011

    Tack för ett gott paj recept, väldigt enkelt och snabbt!;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.