Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbssylt

 
Skriv ut

Underbart god på en nygräddad scones eller ett annat gott bröd :-), eller på våfflan, pannkakorna.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarberna och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med vin och koka dem några minuter.
  2. Tillsätt jordgubbarna och tryck sönder dem mot kastrullens kant. Tillsätt aprikoser, socker och citronsaft. Låt koka under omrörning tills rabarbern är mjuk. Låt koka livligt ytterligare 1 min.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner fruktpektin. Skumma och rör sakta i 5 min.
  4. Ös upp sylten på väl rengjorda glasburkar. Förslut dem och förvara burkarna mörkt och kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.