Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och maräng efterrätt

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mammas recept, blir bäst på egen rabarber förstås.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen, 175 grader Rensa och skiva rabarbern. Koka upp rabarbern med en deciliter socker, kardemumman och eventuellt lite vatten i en kastrull till en kräm. Lägg upp krämen i två ugnsfasta portionskoppar. Separera äggen och blanda äggvitorna och sockret vispa äggvitorna till ett hårt maräng skum. Bred ett tjockt lager av maräng skummet över rabarberkrämen i kopparna och ställ in dem i ugnen. Grädda dem tills de fått en vackert ljusbrun yta, tar ofta längre tid än vad man tror.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.