Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbercheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna cheesecake är inte bara ljuvligt god utan även otroligt vacker med sitt marmorerade mönster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Botten: Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills botten börjar få färg. Låt svalna lite.
  3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka rabarbern i centimetertjocka bitar och låt koka mjuka i en kastrull tillsammans med ca 1/4 av sockret. Vispa ihop till en kompott och färga eventuellt med några droppar röd hushållsfärg om färgen är för grönaktig. Dra kastrullen från spisen och vispa ner 2 av gelatinbladen. Vispa tills gelatinbladen smält och ställ kompotten åt sidan.
  4. Blanda ihop resten av sockret med crème fraiche och färskost. Hetta upp ca 1 dl av blandningen i en kastrull på spisen. Dra kastrullen från spisen när blandningen börjar ryka och vispa ner resten av gelatinbladen. Vispa ihop den varma blandningen med resten av färskostsmeten och häll den i formen.
  5. Klicka i rabarberkompotten i formen och dra runt med en kniv för att bilda ett marmorerat mönster. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3-4 timmar.
  6. Lossa tårtan ut formen genom att skära med en kniv längs insidan av kanten. Skär i bitar och garnera eventuellt med ätbara blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.