Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberkaka

 
Skriv ut

Det här är en supergod kaka. Kan även göras i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar, ca 1 cm tjocka. Skiva jordgubbarna.
  2. Blanda samman smuldegen av rumsvarmt margarin, socker, vaniljsocker, havregryn och kanel.
  3. Botten Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dessa. Tillsätt också margarin och mjölk.
  4. Bre ut smeten i bakplåtsklädd långpanna eller i en stor pajform, lägg rabarberbitarna och jordgubbarna ovanpå.
  5. Strö över smuldegen.
  6. Grädda i 175° i ca 30 minuter.
  7. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.