Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors rabarberkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

När nu våren är i antågande och rabarbern börjar växa, så är denna en lättlagad kaka att göra. Receptet är gammalt och väl beprövat och är väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och skär rabarberstjälkarna i tunna skivor. Lägg ner rabarberskivorna i en väl smord eldfast form och strö socker över. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och vatten tillsammmans och slå den kokande massan i äggsockersmeten under kraftig omrörning. Mal mandeln och blanda ner den och bakpulvret i mjölet. Arbeta in mjölblandningen och rör smeten jämn och slät. Häll ner smeten över rabarbern i formen. Grädda kakan i 200 grader, tills den fått vacker färg och rabarberskivorna blivit mjuka. Ca 40 minuter. Servera kakan avsvalnad med vaniljsås eller tunn grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.