Rabarber och kardemumma är ljuvligt ihop, tillsammans med maräng blir det himmelskt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner äggulor, mjölk, och mjölblandning i smör och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, 30*40 cm klädd bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.
- Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman och bred ut över kaksmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Pudra över florsocker. Servera ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde och ev jordgubbar.
Publicerat den
4 juni 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket uppskattad kaka. Jag serverade kakan ljummen med vaniljglass till. Minskar nog lite på sockret i marängen nästa gång.