Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors rabarberkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En av mina favoritkakaor. En god smak av maräng och rabarber, passar perfekt att servera med kall marsansås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar.
  2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda i mjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver.
  4. Ta ut smöret från frysen och hyvla det som ostbitar och lägg ut bitarna så de täcker rabarberna. Strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mafagerh 9 juli 2013

    Sååå otroligt god!! Gubben kunde inte få nog och tog fem bitar på raken... Fick baka en till några dagar efteråt :)

  • dolores 4 juni 2014

    Mycket god och lättlagad, hade lite krossad kardemumma över och en ljuvlig doft spred sig. En klar femma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.