Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas goda rabarberkaka

(3 kommentarer)  
Lenas goda rabarberkaka Lenas goda rabarberkaka
Skriv ut

Kombinationen sött och syrligt är en angenäm smakupplevelse. Här får vårens första rabarberstjälkar bli en god rabarberkaka. Senare under säsongen kan rabarbern bytas ut mot röda och svarta vinbär. Obs! kakan bakas utan bakpulver

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett smörat bakplåtspapper i en långpanna. Rör ihop ägg och strösocker, rör ner mjölet växelvis med smöret, rör tills smeten blir jämn. Bred ut smeten i långpannan. Skär rabarbern i tunna skivor, fördela dem jämnt över smeten och strö över sockret. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  2. Kakan blir godast om den inte blir för mörk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • f93ds 9 maj 2010

    Detta är en riktig sockerchock. Är du säker på att det verkligen skall vara 7,5 dl socker och inte typ 3,5 dl vilket hade varit rimligare?

  • Nallepuh13 10 maj 2010

    Hej f93ds! som svar på din fråga: som du ser är det mycket vetemjöl, mycket smör och många ägg i kakan och därför är det mycket strösocker i. Jag gjorde den helt efter det här receptet och den blev jättebra. Du kan ju se på bilden hur den blev. Det blir en hel långpanna man kan ju halvera receptet om man vill och breda ut den i en mindre långpanna. Hoppas du kommer att tycka om den.

  • camillath 1 juni 2010

    Har bakat kakan idag, men fick ha inne den i 5 min extra, för den blev väldigt blöt i mitten och fick inte så mycket färg på den i bara 20 min. Men den blev jätte god! Tack för receptet =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.