Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Superdupergod rabarberkaka! Jag rekommenderar receptet till alla. Bakar själv minst tio kakor av den här sorten varje sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Vispa smör med socker, och tillsätt ägget. Blanda i vetemjölet och bakpulvret. Bred med mjölade händer ut degen i en pajform, smörad om du vill.
  2. Blanda gräddfil med valfri mängd strösocker och några teskedar vaniljsocker. Häll i pajformen. Klipp ca 1-2 centimeter tjocka skivor från oskalade rabarberstjälkar. Strö över pajen och grädda i 25 min.
  3. Låt svalna. Servera, helst genast, med vaniljglass eller -sås. Går även bra att stå i kylskåpet över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.