Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Riktigt gott och sommrig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Blanda havregryn, mjöl och socker, rör ner smöret. Tryck ut blandningen i en kakform.
  2. Grädda botten i 10 min tills den har fått färg, låt svalna.
  3. Skala och skär rabarberna i bitar, blanda 1 dl av sockret med rabarberna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  4. Smält smör i en kastrull. Häll på vatten och värm till kokpunkten. Vispa ner det i äggblandningen. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och rör ner i äggsmeten. Vänd ner rabarberna i smeten och häll den över den förgräddade botten.
  5. Grädda kakan 1 timme i 200 grader i nedre delen av ugnen, låt svalna något och servera med vaniljvisp till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mobojs 4 juni 2009

    Gjorde den här kakan till fikat på jobbet i veckan, och det blev idel lovord. En helt underbar rabarberkaka!

  • tarja24 22 juni 2010

    Helt underbar rabarberkaka. Hela familjen älskade den här kakan. Kommer att göra en till redan idag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.