Riktigt gott och sommrig efterrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör i en kastrull.
Blanda havregryn, mjöl och socker, rör ner smöret.
Tryck ut blandningen i en kakform.
- Grädda botten i 10 min tills den har fått färg, låt svalna.
- Skala och skär rabarberna i bitar, blanda 1 dl av sockret med rabarberna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Smält smör i en kastrull.
Häll på vatten och värm till kokpunkten.
Vispa ner det i äggblandningen. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Vänd ner rabarberna i smeten och häll den över den förgräddade botten.
- Grädda kakan 1 timme i 200 grader i nedre delen av ugnen, låt svalna något och servera med vaniljvisp till.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här kakan till fikat på jobbet i veckan, och det blev idel lovord. En helt underbar rabarberkaka!
Helt underbar rabarberkaka. Hela familjen älskade den här kakan. Kommer att göra en till redan idag.