Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ta vara på den ljuvliga smaken av rabarber och njut av den här rabarberkakan med marängtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna något.
  2. Vispa ett ägg och tre äggulor pösigt med 2 dl socker. Blanda mjöl och bakpulver noga. Vänd ner det i äggvispet växelvis med det smälta matfettet. Smörj och bröa formen. Häll i smeten.
  3. Skölj och skala eventuellt rabarbernn. Skär den i bitar, ca 1 cm breda. Fördela rabarberbitarna över kaksmeten. Tryck ner dem lätt i smeten. Strö över socker.
  4. Grädda rabarberkakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  5. Gör marängtäcket. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och glansig marängsmet.
  6. Ta ut kakan ur ugnen. Bred på marängen lite toppigt. Grädda kakan ytterligare ca 20 minuter eller tills marängen fått färg.
  7. Låt kakan svalna i formen innan kanten tas bort. Servera den ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.