Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med brödtärningar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

en eferrätt som man kan använda bröd som är en dag gamalt

Ingredienser

Instruktioner

skjölj och ansa rabarberna skala dem om den är grov skär den i bitar ca 2-3 cm långa lägg rabarberna i en gryta tillsätt socker och vatten låt sjuda tills rabarberna är knappt mjuk endast några minuter tag grytan från värmen rör ut potatismjöl i lite kallt vatten rör ner redningen i grytan låt blandningen tjockna den får inte koka smaksätt med vaniljsocker lägg rabatberkompotten i en eldfast form kantskär brödskivorna och skär dem i små tärningar skålla skala mandeln strö brödtärningar och mandel över rabarberna smält matfettet och häll det över brödtärningarna grädda rabarberkakan i ugn vid 175 grader i ca 25 min eller tills brödtärningarna är vackert bruna serveras med vispad grädde eller vaniljsås lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.