Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med hallonmaräng

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nu är det tid för rabarber. Vad passar inte bättre att baka än denna ljuvliga rabarberkaka med frasig botten, läcker fyllning och söt, rosa hallonmaräng på toppen?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär till kanten med en degskrapa eller kniv. Nagga botten med en gaffel.
  4. Fyllning: Finriv mandelmassan och blanda i smöret, lite i taget. Dela 2 ägg och rör ner äggulorna, en i taget, samt det hela ägget. Vänd i mjölet. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret. Fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i mandelsmeten. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda ner den i smeten och häll i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Flytta ner kakan ett steg i ugnen och grädda ytterligare 5-10 minuter, tills fyllningen har stannat. Ta ut kakan och låt den kallna.
  6. Hallonmaräng: Passera hallonen genom en sil och väg till 50 g. Koka upp hallonpuré, socker och vatten och koka till 110 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Låt hallonlagen koka till 121 grader. Häll den över äggvitorna i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills smeten kallnat.
  7. Fyll hallonsmeten i en engångsspritspåse med en rund tyll. Spritsa smeten på pajen. Bränn den med en gasolbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.