Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkaka med kokosmaräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftig mandelbotten och sötsyrlig kompott som toppas med frasig maräng. En drömtårta för marängälskaren, där syrligheten kan anpassas efter smak genom sockermängden i rabarberkompotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär rabarbern i 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord ugnsform och strö över sockret. Täck formen med aluminiumfolie och ugnsbaka rabarbern till den är mjuk, 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Riv mandelmassan grovt. Lägg den och övriga ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, och smörj och sockra kanterna.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna i formen. Lägg den bakade rabarbern på kakan.
  5. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt florsockret, lite i taget och vispa tills marängen är styv och blank. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
  7. Klicka på marängen på kakan, och fortsätt grädda mitt i ugnen tills marängen fått fin färg, 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.