Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkakor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Bakade på en vanlig vetedeg men blandat i lite extra smör eller margarin när degen har jäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 50 g av matfettet. Slå över mjölken, låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet, tillsätt resten samt socker, salt och ägg.
  2. Tillsätt 5½ dl vetemjöl och arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
  4. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och knåda in matfettet. Ställ degen svalt i en timma.
  5. Kavla ut degen ca 1 cm tjock och ta ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Lägg rabarberbitarna mitt på kakorna, sockra och vik degkanterna, en bit över fyllningen. Skåra kanterna lätt.
  7. Låt kakorna jäsa, på ej för varm plats, ytterligare ca 30 minuter. Pensla kakorna med ägg och grädda dem ca 15 minuter i 250 graders ugn.
  8. Pröva som omväxling äppelklyftor eller blåbär istället för rabarber.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.