Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde

 
Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En helt underbar paj där en lätt syrlighet av rabarbern gifter sig med kolakrämens sötma. Allt toppat med friskheten av jordgubbarna i gräddens mildhet. Jag har här gjort kolakrämen av kondenserad mjölk som tar lite tid, men är värd det. Det går givetvis att göra med motsvarande mängd annan kolakräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta pappret av mjölkburken och lägg den oöppnade burken i en kastrull. Fyll på vatten så det mer än väl täcker burken, koka burken under lock i 2 timmar.
  2. Gör under tiden pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda alla ingredienser till en deg och tryck ut degen i en ca 25 centimeters pajform.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter så den får fin färg. Låt svalna.
  5. Gör nu kolakrämen. Smält smöret och tillsätt rabarber, kanel och vanillinsocker, låt småkoka ca 5 minuter. Tag kastrullen av plattan och rör ner innehållet ur mjölkburken.
  6. Blanda om väl och låt svalna lite. Bred sen krämen över pajskalet och ställ på kylning ett tag.
  7. Vispa grädden och blanda i jordgubbssylten. Servera och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.