- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
En helt underbar paj där en lätt syrlighet av rabarbern gifter sig med kolakrämens sötma.
Allt toppat med friskheten av jordgubbarna i gräddens mildhet.
Jag har här gjort kolakrämen av kondenserad mjölk som tar lite tid, men är värd det.
Det går givetvis att göra med motsvarande mängd annan kolakräm.
Instruktioner
- Ta pappret av mjölkburken och lägg den oöppnade burken i en kastrull.
Fyll på vatten så det mer än väl täcker burken, koka burken under lock i 2 timmar.
- Gör under tiden pajdegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser till en deg och tryck ut degen i en ca 25 centimeters pajform.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter så den får fin färg. Låt svalna.
- Gör nu kolakrämen.
Smält smöret och tillsätt rabarber, kanel och vanillinsocker, låt småkoka ca 5 minuter.
Tag kastrullen av plattan och rör ner innehållet ur mjölkburken.
- Blanda om väl och låt svalna lite. Bred sen krämen över pajskalet och ställ på kylning ett tag.
- Vispa grädden och blanda i jordgubbssylten.
Servera och njut.
Publicerat den
4 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar