Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkompott med kardemummagrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Sagolikt god dessert med sötsyrlig rabarber, krispig topping och len kardemummagrädde. Att smaksätta kompotten med färsk ingefära är också gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala eventuellt rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, det tar bara några minuter. rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
  3. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 minuter.
  4. Vispa grädden fluffig. Tillsätt malen kardemumma.
  5. Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.