Sagolikt god dessert med sötsyrlig rabarber, krispig topping och len kardemummagrädde.
Att smaksätta kompotten med färsk ingefära är också gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala eventuellt rabarbern om den är grov och skär i 10 cm bitar. Lägg i en vid kastrull med lock. Tillsätt socker, vanilj och vatten. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, det tar bara några minuter. rör ut potatismjölet i lite vatten och rör försiktigt ner i kompotten.
- Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills det är knaprigt, ca 20 minuter.
- Vispa grädden fluffig. Tillsätt malen kardemumma.
- Servera kompotten varm eller kall toppad med krisp och kardemummagrädde.
Publicerat den
28 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar