Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och banankaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har du, som jag, rabarber kvar i frysen och bruna bananer över? Kombinera den söta bananen och den syrliga rabarbern, och så lite choklad, det blir hur gott som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret ur kylen. Smörj och bröa en sockerkaksform, 24 cm i diameter, gärna med hål i mitten och löstagbara kanter. Bröa med mannagryn (eller vetemjöl).
  2. Rensa och skala rabarbern och skär i bitar. Smält rabarberbitarna i kastrull tillsammans med honungen och lite rapsolja, tills det blir en kräm.
  3. Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, tillsätt dessa och mjölken. Rör så allt blandar sig. Tillsätt rabarberkrämen och rör slarvigt. Det ska bli små rabarberstråk i kakan, om du blandar ner rabarbern för noga kommer kakan inte att smaka rabarber.
  4. Häll smeten i formen. Skär chokladen i ganska stora bitar och tryck ner i kakan. Grädda i 175 grader, i ca 45 minuter. Låt svalna nästan helt före servering.
  5. Alternativ: Om man vill kan man istället för att göra en kräm, bara steka upp rabarbern lite i olja och honung, och lägga hela rabarberbitar i kakan.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • trissmamman 13 maj 2009

    Kanongod kaka!!! Gott med blandnigen mellan banan och rabarber. En fråga bara, hur mycket mjölk ska det vara i?? Chansade och tog nog i lite för mycket fmjölk ör kakan blev lite kladdig i mitten, men blev ändå så himla god.

  • cecland 14 maj 2009

    Hoppsan, jag glömde?? 1 dl skulle det ha stått.

  • jmhpj 28 maj 2009

    den blev en succe både på jobbet och hemma, den kommer jag att göra ofta!/ Sara

  • Tutish 23 augusti 2009

    Vi lät kakan stå i några dagar i hopp om att den skulle bli godare men den blev å lite fuktig. Hade nog varit bättre att äta den på en gång men helt ok iaf:)

  • cecland 23 augusti 2009

    Jag har haft en bit stående i frysen under ganska lång tid och tog fram den ganska nyligen. Den var fortfarande ungefär som jag minns den nybakad. Lite fuktig är den nog vid alla tillfällen (här skulle jag kanske skriva att den är saftig istället för fuktig, det låter lite mer positivt :-)) Brukar förövrigt ha den i kylen annars, aldrig framme.

  • Kockarna 27 juni 2012

    Jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.