Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberkräm med vispad créme fraiche och kaksmulor med smak av älgört

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rabarberkrämen får en lätt kryddig smak av kardemumma och lagerblad. Om rabarberblasten är späd kan den stekas i smör och socker och serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör, socker och älgört till en smulig deg. Fördela degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt kallna.
  2. Skala och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker och vin och låt koka upp. Häll i vattnet och tillsätt finstött kardemumma, vanilj och lagerblad. Låt sjuda 20-30 minuter utan lock. Låt svalna.
  3. Vispa créme fraichen fast med elvisp.
  4. Fördela krämen i tallrikar. Klicka på créme fraiche, strö över smuldeg och ringla sirapen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.