Rabarberkrämen får en lätt kryddig smak av kardemumma och lagerblad. Om rabarberblasten är späd kan den stekas i smör och socker och serveras till.
Instruktioner
- Smuldeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, smör, socker och älgört till en smulig deg. Fördela degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt kallna.
- Skala och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker och vin och låt koka upp. Häll i vattnet och tillsätt finstött kardemumma, vanilj och lagerblad. Låt sjuda 20-30 minuter utan lock. Låt svalna.
- Vispa créme fraichen fast med elvisp.
- Fördela krämen i tallrikar. Klicka på créme fraiche, strö över smuldeg och ringla sirapen över.
Publicerat den
12 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar