Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarmelad

 
Skriv ut

En superenkel marmelad på rabarber med en lyxig touch av saffran som ger en fin färg och smak.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva rabarbern fint. Fräs rabarber i en kastrull på låg värme med lock 10-15 min, tills dem mjuknar. Dra av från värmen, tillsätt vatten och socker lite i taget, rör om imellanåt. Tillsätt sist en nypa saffran. Sätt tillbaka på plattan och sjud tills konsistensen blir marmeladlik, smaka av med citron. Om den blir för lös, sikta i lite potatismjöl, 1 tsk eller så. Häll upp på rengjorda varma burkar och korka igen medan marmeladen fortfarande är varm. Förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.