Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermarängtårta med limegrädde

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sprött, sött och syrligt till det stora sommarkalaset. Gör marängbottnarna och den inkokta rabarbern i förväg så sparar du tid. Förvara marängen torrt och rabarbern svalt. Lagen som blir över från rabarberkoket kan kokas ner till sirap och serveras till glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Tillsätt sockret och eventuellt färg. Vispa till en fast och glansig marängsmet. Bred ut marängsmeten på två plåtar, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Sätt in marängbottnarna i ugnen, sänk ugnsvärmen till 125 grader. Grädda ca 1 timme 15 min. Låt bottnarna kallna på galler.
  3. Inkokt rabarber: Ansa och skala rabarberstjälkarna och skär dem i 5 cm långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt vin, socker och eventuellt grenadin för att rabarbern ska få en fin rosa färg. Sjud under lock ca 5 minuter. Låt kallna i lagen. Häll av lagen.
  4. Limegrädde: Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Rör curden så att den blir mer rinnande och vänd ner den i grädden.
  5. Lägg en av marängbottnarna på ett stort fat. Bred först på hälften av limegrädden och därefter hälften av rabarbern. Täck med den anda marängbottnen och toppa med den resterande grädden och rabarbern. Garnera med myntablad och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.