Rabarber möter god mandelfyllning i ett knaprigt skal. Vaniljglassen som serveras till blir pricken över i.
Instruktioner
- Pajbotten:
Använd en pajform eller en springform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mazarinfyllning:
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen, ett i taget. Vänd i mjölet. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan.
- Rabarber:
Blanda Maizena och socker i en bunke, skiva och vänd ner rabarbern i Maizenablandningen.
- Strö rabarbern över mazarinmassan och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Pudra med florsocker. Servera pajen med vaniljglass.
Publicerat den
13 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar