Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermazarin med vaniljglass

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Rabarber möter god mandelfyllning i ett knaprigt skal. Vaniljglassen som serveras till blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajbotten: Använd en pajform eller en springform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mazarinfyllning: Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen, ett i taget. Vänd i mjölet. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan.
  4. Rabarber: Blanda Maizena och socker i en bunke, skiva och vänd ner rabarbern i Maizenablandningen.
  5. Strö rabarbern över mazarinmassan och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Pudra med florsocker. Servera pajen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.