Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermousse

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rabarbern smakar som allra bäst i maj när stjälkarna är späda. Rabbarber gå utmärkt att frysa. Skär stjälkarna i bitar och koka dem några minuter i sockerlag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 1 ½ cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret.
  2. Låt raberbern sakta smälta på svag värme under lock. Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna.
  3. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret och rör ner den skedvis i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
  4. Fördela moussen i portionsglas och ställ dem kallt några timmar. Garnera eventuellt med några lättsmälta rabarberbitar och lite citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dolores 1 maj 2008

    Den här funkade kanon i Uppsala på Valborg --- så då tror jag den "går hem överallt ".

  • linda213 23 maj 2009

    jättegott! blandade även ned jordgubbar.

  • Lunchdax 6 juni 2010

    Gott! Inte så sött utan en god och frisk efterätt! För det skulle väl vara dl på sockret? Däremot undrar jag hur man kunde få en rosa mousse från rabarber (bilden)? Alla rabarber jag har smakat har varit helt gröna med ett tunt lager rött skikt utanpå och som inte ger någon rosa färg alls vid tillagning. Min kompott blev alltså vackert grön, och själva moussen svagt svagt svagt grön. Inte för att spelar någon roll, men lite rosa hade varit kul. =) Väldigt enkelt och snabbt recept (bortsett från väntetiden på kylning av kompotten)!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.