Rabarbern smakar som allra bäst i maj när stjälkarna är späda. Rabbarber gå utmärkt att frysa. Skär stjälkarna i bitar och koka dem några minuter i sockerlag.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Den här funkade kanon i Uppsala på Valborg --- så då tror jag den "går hem överallt ".
jättegott! blandade även ned jordgubbar.
Gott! Inte så sött utan en god och frisk efterätt! För det skulle väl vara dl på sockret? Däremot undrar jag hur man kunde få en rosa mousse från rabarber (bilden)? Alla rabarber jag har smakat har varit helt gröna med ett tunt lager rött skikt utanpå och som inte ger någon rosa färg alls vid tillagning. Min kompott blev alltså vackert grön, och själva moussen svagt svagt svagt grön. Inte för att spelar någon roll, men lite rosa hade varit kul. =) Väldigt enkelt och snabbt recept (bortsett från väntetiden på kylning av kompotten)!