Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermousse med mörk choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Så gott att ni bara måste testa - särskilt om man använder späda fina rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Blanda med socker och vin. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg även detta i kastrullen tillsammans med kanelstången. Låt allt koka. Smaka av med saft från citronen så att det är lagom syrligt för din smak. Det ska koka sakta till dess rabarbern börjar falla sönder.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbermassan. Låt allt svalna.
  3. Vispa grädden och blanda ner. Häll upp moussen i små glas eller portionsformar och ställ i kylen i ca 2 timmar. Grovhacka chokladen eller rostade hasselnötter och toppa moussen med detta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.