- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Så gott att ni bara måste testa - särskilt om man använder späda fina rabarber.
Instruktioner
- Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Blanda med socker och vin. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg även detta i kastrullen tillsammans med kanelstången. Låt allt koka.
Smaka av med saft från citronen så att det är lagom syrligt för din smak. Det ska koka sakta till dess rabarbern börjar falla sönder.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbermassan. Låt allt svalna.
- Vispa grädden och blanda ner. Häll upp moussen i små glas eller portionsformar och ställ i kylen i ca 2 timmar. Grovhacka chokladen eller rostade hasselnötter och toppa moussen med detta.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar