Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbermuffins med vit choklad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Både sött och syrligt. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna. Tillsätt grädden. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen i kastrullen. Rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
  2. Skala och skiva rabarbern fint (blanda ev med lite socker). Hacka chokladen grovt. Lägg några rabarberskivor och lite chokladhack i varje muffinsform. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225°C.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • delikat 3 juni 2008

    Helt ok, men ingen wow-upplevelse!

  • vickelind 12 juni 2008

    Helt supergoda!! Har även bakar dom med hallon i stället för rabarber, det blev inte sämre utan mycke godare!!

  • Lange 7 juli 2008

    Har blivit väldigt populära i Kaffestugan så nu ska vi prova att byta ut rabarbern mot annat syrligt.

  • carre007 19 juni 2013

    Jättegoda, har gjort dom flera gånger med olika bär. Tack för ett bra recept. 5+ av mig :-)

  • Miaria 14 juni 2015

    Jättegoda rabarbermuffins. Minskade på sockret till 1,75 dl ist. Tog lite på rabarberna ist, som jag hackade i småbitar, o så blandade jag med chokladen o rabarberna i smeten direkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.