Läckra muffins med rabarber och vit choklad som toppas med knaprig topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en bunke med 3 msk socker. Låt det stå. Hacka chokladen i lagom små bitar.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll ner mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda ner alla torra ingredienser i smeten. Tillsätt en hackade chokladen.
- Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dem med 1/3 smet, klicka i 1 tsk rabarber och fyll dem med ytterligare smet tills 2/3 av muffinsformen är fylld.
- Rosta och hacka nötter eller frön och strö ovanpå muffinsen. Strö eventuellt på några rabarberbitar också.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt dem svalna på ett galler.
- Vispa grädden och färgsätt den med några droppar röd hushållsfärg. Servera en klick grädde till varje muffins.
Publicerat den
13 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar