En jättegod paj med jordgubbar, rabarber, vaniljkräm och ett marängtäcke över.
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila ca en timma.
Kavla ut degen tunt.
Klä botten av formen med degen och grädda i 200 grader ca 10 min.
- Finstrimla rabarbern.
Smält hälften av strösockret tillsammans med rabarbern i en kastrull och kyl rabarbern.
Skiva jordgubbarna.
Smält resten av strösockret tillsammans med jordgubbarna i en kastrull och kyl jordgubbarna.
- Rör ihop vaniljkrämen enligt anvisningar på paketet. Eftersom det ska vara vaniljkräm välj den mindre mängden mjölk.
- Varva vaniljkräm, rabarber och jordgubbar i formen.
Vispa äggvitorna till marängen, tillsätt strösockret och bred marängen över pajen.
Grädda pajen i 250 grader i ca 2 minuter.
- Servera pajen ljummen med lite kall vaniljglass!!
Publicerat den
4 juni 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Har testat denna paj och den smakade gott men blev väldigt rinnig i konsistensen under marängtäcket. Jag kanske gjorde något fel...
Ska pajen bara stå i 2 min i ugnen på 250 grader? Låter lite lite. Men det kanske ska vara 20 min så du har missat en 0:a. Det låter som ett mycket gott recept annars. Ha en bra dag Mvh Annica