Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubb/rabarberpaj.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod paj med jordgubbar, rabarber, vaniljkräm och ett marängtäcke över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila ca en timma. Kavla ut degen tunt. Klä botten av formen med degen och grädda i 200 grader ca 10 min.
  2. Finstrimla rabarbern. Smält hälften av strösockret tillsammans med rabarbern i en kastrull och kyl rabarbern. Skiva jordgubbarna. Smält resten av strösockret tillsammans med jordgubbarna i en kastrull och kyl jordgubbarna.
  3. Rör ihop vaniljkrämen enligt anvisningar på paketet. Eftersom det ska vara vaniljkräm välj den mindre mängden mjölk.
  4. Varva vaniljkräm, rabarber och jordgubbar i formen. Vispa äggvitorna till marängen, tillsätt strösockret och bred marängen över pajen. Grädda pajen i 250 grader i ca 2 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med lite kall vaniljglass!!

Kommentarer (2)

  • kanne 22 juli 2009

    Har testat denna paj och den smakade gott men blev väldigt rinnig i konsistensen under marängtäcket. Jag kanske gjorde något fel...

  • annica_johansson 7 september 2009

    Ska pajen bara stå i 2 min i ugnen på 250 grader? Låter lite lite. Men det kanske ska vara 20 min så du har missat en 0:a. Det låter som ett mycket gott recept annars. Ha en bra dag Mvh Annica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.