Jättegod rabarberpaj som min mormor och farmor gjorde.
Det går självklart att byta ut mannagrynen mot ströbröd. :)
Instruktioner
- Skölj, skala och skär rabarbern i bitar. Gärna lite avlånga bitar.
Smöra en stor form och ströa med mannagryn
Vispa socker och ägg lätt
Rör ned mjöl och häll i formen.
Tryck ner rabarberbitarna ganska tätt. Det pöser upp smet emellan.
Det är viktigt att smöret är riktigt kylskåpskallt, så ta inte ut det förrän du ska ha det.
Hyvla tunna skivor smör och täck hela ”kakan”
Strö över ett rikligt lager med pärlsoccker. Det ska täcka hela kakan.
- Grädda i 225 grader i ca. 30 minuter. Tills kakan fått en fin färg. Den kan bli lite mörk i kanterna.
Publicerat den
12 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar