Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och laktosfri rabarberpaj

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pojkvännen är glutenallergiker och älskar paj, så vad gör man inte när sötsuget tar fart och rabarberna ploppar upp ur jorden som svampar! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt tills smuldegen ska göras.
  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)
  3. Smuldeg: Blanda mjölet, strösocker och havregryn i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
  4. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
  5. Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.