Pojkvännen är glutenallergiker och älskar paj, så vad gör man inte när sötsuget tar fart och rabarberna ploppar upp ur jorden som svampar! :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt tills smuldegen ska göras.
- Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl, socker och kanel så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)
- Smuldeg:
Blanda mjölet, strösocker och havregryn i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp.
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
- Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
- Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.
Publicerat den
2 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar